Hakkımızda

21. yüzyıl başladığından bu yana farklı sebeplerden göçte ve insan hareketliliğinde büyük bir artış gözlemlenmektedir. Neo-liberal yapısal uyum politikaları, küreselleşme, küresel emek pazarının esnekleşmesi, yoksulluk, silahlı çatışmalar, dini etnik ve kültürel ayrımcılık, göçü farklı toplumsal tabakalar için bir zorunluluk veya fırsat haline getirmiştir. Bu süreçte göç, coğrafi olarak yaygınlaşmış ve dünyadaki ülkelerin büyük kısmı hedef ülke, kaynak ülke, transit ülke olarak veya aynı anda hepsi birden olarak göç sürecinde yerini almaktadır.

TED Üniversitesi Göç Çalışmaları Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programının amacı, küresel göç hareketlerinin önemli bir merkezi ve aktörü haline gelen Türkiye’nin göç hareketleri, göçün yönetimi ve göçmenlerin uyumu konularına ilişkin ihtiyaç duyduğu, pratik ve akademik bilginin üretilmesi ve bu bilgilerle donanmış uzman ve akademisyen yetiştirilmesidir. Göç Çalışmaları Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans Programını bitiren mezunlarımız göç konusunda bilimsel çalışma yürütecek üniversitelerde, kamu kurumlarında, uluslararası kuruluşlarda ve alanda etkinliklerini giderek artıran sivil toplum kuruluşlarında çalışabilirler.

Sosyoloji Bölüm Başkanı ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Kezban Çelik'in TEDÜ Göç Çalışmaları Hakkında GAR Akademi'ye verdiği mülakat için: